პროდუქტები, რომლებიც ეხმარება ცხიმის წვას.
ბევრი მათგანი აჩქარებს მეტაბოლიზმს, ზრდის ოფლის გამოყოფას და ზრდის გულისცემას. მაგრამ ეს არ ნიშნავს, რომ მათთან ერთად მიირთვათ ნებისმიერი საკვები. მოერიდეთ სწრაფ ნახშირწყლებს და ცხიმებს.
რძის პროდუქტები – შეიცავენ ვიტამინ D-ს, რომელიც აიძულებს ჩვენს უჯრედებს დაწვას მეტი ცხიმი.
წყალი – მონაწილეობს ბიოქიმიურ პროცესებში, მის გარეშე არ გამოიყოფა მეტაბოლიზმის ნარჩენი პროდუქტები. წყლის დეფიციტის შემთხვევაში გახდომა შეუძლებელია, რადგან ორგანიზმი იწყებს წყლის შეკავებას და ჩნდება შეშუპება. ცხიმი შეიცავს ბევრ წყალს და როდესაც ვიწყებთ გახდომას, პირველ რიგში გამოდის ზედმეტად მომარაგებული წყალი.
ცილები, ამინომჟავები – კუნთის საშენი მასალა. კუნთის ზრდასთან ერთად იზრდება ენერგიის ხარჯი არამარტო კუნთის მუშაობისას, არამედ დასვენების პერიოდშიც. თვითონ ცილის ათვისება ორგანიზმისთვის უფრო ენერგო ხარჯიანია, ვიდრე ცხიმების და ნახშირწყლების გადამუშავება. შეარჩიეთ უცხიმო ფრინველი და თევზი.
გრეიფრუტი – ხელს უწყობს ინსულინის და შიმშილის გრძნობის შემცირებას. რეკომენდირებულია ყოველი ჭამის წინ 30 წთ. ადრე ნახევარი გრეიფრუტის მიღება.
მწვანე ჩაი –მართალია ბევრს არ წვავს, მაგრამ თავის წვლილი შეაქვს ცხიმის წვაში, თანაც კარგია სიმსივნის და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებისთვის.
წიწიბურა – უზრუნველყოფს ორგანიზმს უჯრედისით, რაც არ მისცემს გლუკოზის დონის შემცირების საშუალებას და აღარ მოგინდებათ რაიმე ტკბილის მიღება. შეიცავს ბევრ ვიტამინს და ცილას.
უმი ბოსტნეული –არამარტო ვიტამინებს და უჯრედისს შეიცავენ, არიან ძალიან დაბალკალორიული. კარგად დანაყრდებით ისე, რომ არ გადააჭარბოთ კალორიებს.
ზეითუნის ზეთი –დაგეხმარებათ ცხიმის წვაში. ეს არის ჯანსაღი ცხიმი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ სალათებში.
დაბალკალორიული ხილი – კენკროვანი, ან მჟავე ხილი, შეგიძლიათ წაიხემსოთ, რაც დაგანაყრებთ.