დაგვიკავშირდით: 593 39 02 23
tidanigym@gmail.com
ქ.თბილისი პოლიტკოვსკაიას #4
Tidani Gym Tidani Gym
  • მთავარი
  • ფასები
  • ჩვენს შესახებ
  • ჩვენი სერვისები
  • ბლოგი
  • ფიტნეს სკოლა
  • მთავარი
  • ფასები
  • ჩვენს შესახებ
  • ჩვენი სერვისები
  • ბლოგი
  • ფიტნეს სკოლა
  • Home
  • კვება
  • კუჭში პროდუქტების გადამუშავების დრო.

კვება

18 Mar

კუჭში პროდუქტების გადამუშავების დრო.

  • In კვება

ჯანმრთელები რომ ვიყოთ მნიშვნელოვანია ვიცოდეთ და გავითვალისწინოთ კუჭში პროდუქტების გადამუშავების დრო. ადამიანები არ ითვალისწინებენ პროდუქტების გადამუშავების დროს, ატარებენ კილოობით ლპობად პროდუქტს, რის გამოც ჩნდება უამრავი ავადმყოფობა და მცირდება სიცოცხლის ხანგრძლივობა.

საკვების კარგი მონელებისათვის უნდა გაითვალისწინოთ შემდეგი რჩევები:

დაუშვებელია ერთდროულად მივიღოთ ისეთი საკვები, რომელთაც აქვთ სხვადასხვა გადამუშავების დრო – ამით თქვენ ზედმეტად ტვირთავთ კუჭს. მაგ. ღორის ხორცის და კარტოფილის ერთდროულად მიღებით კუჭი მის გადამუშავებას მოუნდება 5-6 სთ, მაშინ როცა მარტო კარტოფილს 1 სთ. გადაამუშავებდა.

ოპტიმალურია ისეთი პროდუქტების შერევა, რომელთა გადამუშავების დრო ერთნაირია. მაგ. ბოსტნეული და ხილი. პროდუქტების ასეთი შერევა ოდნავ ახანგრძლივებს კუჭში გადამუშავების დროს, რაც ფერმენტების შერჩევაზე იხარჯება, თუმცა უფრო დაზოგავს კუჭს სხვა მრავალფეროვანი საკვების მიღებისგან განსხვავებით.

სალათებში ზეთის დამატება 2-3-ჯერ ახანგრძლივებს მათ გადამუშავებას კუჭის წვენით და ფერმენტებით.

არ შეიძლება სითხის (წყალი, ჩაი, კოკა-კოლა და ა.შ.) მიღება, თუ კუჭში ჯერ კიდევ არის გადაუმუშავებელი საკვები – ამით ანეიტრალებთ კუჭის წვენს, ართულებთ საჭმლის მონელებას და ზედმეტად ტვირთავთ კუჭ-ნაწლავის სისტემას. ამას გარდა, სითხესთან ერთად ნაწლავებში ხვდება გადაუმუშავებელი საკვები, რომელიც იწყებს ლპობას და ნაწლავების დაბინძურებას.

თუ სვავთ წყალს ცარიელ კუჭზე, ის პირდაპირ ხვდება ნაწლავებში.

კარგად დაღეჭილი საჭმელი უფრო ადვილად გადამუშავდება კუჭში, რადგან პირის ღრუშივე მუშავდება ფერმენტებით.

ცილოვანი საკვები გამოიყენეთ მხოლოდ თბილ მდგომარეობაში, თბილი ცილოვანი საკვები კუჭში გადამუშავდება 2-3 სთ-ში. მხოლოდ ამის მერე გადადის წვრილ ნაწლავში, სადაც გრძელდება საკვებიდან მიღებული სასარგებლო ნივთიერებების დაშლა.

ცივი საკვები კუჭში სწრაფად გადამუშავდება, ამიტომ ცილები ვერ ასწრებენ ნორმალურად გადამუშავებას და ადრე გადადის ნაწლავებში, რის შედეგადაც ბაქტერიები, რომლებიც იმყოფება ხორცის პროდუქტებში იწყებენ გამრავლებას და მოგზაურობას ნაწლავებში, რაც იწვევს კუჭ-ნაწლავში დისკომფორტს, შებერილობას, გაზებს, გაუვალობას და ა.შ.

Tags:კვებაკვება ვარჯიშის მერე
  • Share:
Tidanygymadminmanager

You may also like

შეგვიძლია თუ არა კვერცხი გავხადოთ ცილის მიღების ძირითადი წყარო?

  • January 24, 2023
  • by Tidanygymadminmanager
  • in კვება
დიდი ხნის განმავლობაში ჩვენ გვარწმუნებდნენ, რომ კვერცხში ბევრი ქოლესტერინია და იწვევს გულსისხლძარღვთა დაავადებებს. ბოლო დროს ჩატარებული 6 სხვადასხვა...
10 რჩევა კვებაზე მასის სწრაფად მოსამატებლად.
January 22, 2023
რატომ უნდა დავთვალოთ კალორიები და ცცნ.
November 11, 2022
გარდაიქმნება თუ არა ზედმეტი ცილა ცხიმში?
March 20, 2022

Leave A Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

კატეგორიები

  • Uncategorized (1)
  • გახდომა (65)
  • დამწყებებისთვის (122)
  • ვარჯიშები (97)
  • ვიტამინები და დანამატები (23)
  • კარდიო (16)
  • კვება (69)
  • მასის მომატება (41)
  • მუცლის პრესი (8)
  • პროგრამები (11)
  • ქალები (19)
  • ძალა (11)
  • ჰორმონები (20)

რუკა

სამუშაო საათები

ყოველდღე 8 საათიდან 22 საათამდე

საკონტაქტო ინფორმაცია

ტელ: 593 39 02 23
მეილი: tidanigym@gmail.com

მისამართი

თბილისი პოლიტკოვსკაიას ქ. 4 (ყოფილი ჯიქიას ქუჩა) მეტრო სახელმწიფო უნივერსიტეტიდან 300 მეტრში.

Coaching Wordpress Theme by ThimPress. Powered by WordPress.